Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


papa-test


Autor Poruka

Ivana

06.03.2002. 20:22

Poštovana dr. Kupešić,
Imam 22 godine i radim redovite papa-testove jednom godišnje.U pravilu svi oni(do sada ih je obavljeno 5) imaju slijedeće nevedene vrijednosti:
VRSTA STANICA:
skvamozne,cilindrične-endocervikalne,leukociti-nešto
MIKOROBIOLOGIJA:
bacillus vaginalis flora( u nekim papa-testovima znala je biti miješana flora)
REAKTIVNE I REPARATORNE PROMJENE:
upala-promjene na stanicama

To su ujedno i sve navedene vrijednosti na svim ppapa-testovima do sada-nikad nije bilo nikakvih abnomalnosti epitela ili nekih virusa ili bakterija.
Moj ginekolog uvijek kaže da je to uredan papa-test i nikad nisam morala koristiti nikakve lijekove.Ono što mene zanima je - zašto u svim tim papa-testovima kod onog dijela 'REAKTIVNE I REPARATORNE PROMJENE' stoji 'upala-promjene na stanicama' i zašto se to smatra urednim?Mislim-meni laiku se čini da bilo koja upala i nije baš željeni nalaz pa me zanima jeli to ispravno klasificirati kao dobar nalaz?

Unaprijed hvala na Vašem odgovoru.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

07.03.2002. 13:39

Poštovana,
Suglasna sam s mišljenjem Vašeg ginekologa koji Vas je informirao o urednom nalazu Papa testa. Prmjene koje navodite smatraju se normalnim za svaku spolno aktivnu pacijenticu reprodukcijske dobi.