Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

Sandra

16.05.2002. 19:21

Postovana doktorice Kupesic

Prije dvije godine laparaskopski sam operirala endometriozu na oba jajnika.Na zadnjem pregledu ove zime ustanovljeno je da su mi se ponovo pocele nakupljati iste ciste.
U meduvremenu sam zatrudnila i sad sam u 13. tjednu trudnoce.
Naime , zanima me da li to ikako moze stetiti trudnoci, odnosno plodu i da li povremeni bolovi u podrucju jajnika (koje sam i inace nakon operacije imala uvijek kad bi se "vrijeme mjenjalo"blunk predstavljaju ikakvi alram ili je to mozda bol uzrokovana pritiskom zbog sirenja maternice ili nesto slicno.

Unaprijed zahvaljujem

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

20.05.2002. 23:37

Poštovana,
Kao prvo čestitam na dobrim vijestima, jer trudnoća se smatra najboljom terapijom za ovarijsku endometriozu, te možete očekivati povlačenje cista tijekom trundoće.Naime, u trudnoći se luči velika količina progesterona koja djeluje terapeutski na ovarijsku endometriozu. Bolovi tijekom trudnoće svakako su razlogom da se obratite ginekologu na ginekološki i ultrazvučni pregled kako bi se otkrio uzrok Vaših smetnji i otklonila sumnja na otvaranje materničnog grlića.