Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Placenta previju


Autor Poruka

Župa

29.06.2021. 17:35

Poštovani,
Trudna sam i trenutno sam u 20+3 tt... trudnoća je uredna, plodna voda je uredna, osjecam bebicu,međutim na redovnom pregledu koje svoje ginekologice receno mi je da imam posteljicu do ušća maternice i da ako tako ostane da moze doc do krvarenja i porod takav uvjek zavrsava carskim rezom, ali u suprotnom ima još vremena ona se moze podići kako beba raste.

Ja sam prije dva tjedna po noci prokrvarila bas svjeza menstrualna krv i zaputila se na hitnu u u vinogradsku. Tamo su me pregledali sa bebicom je sve oke, kazi da sam dole zatvorena, da mi je cerviks 40 mm ali da ce mi izvaditi krv.
Krvna slika je bila u redu ali je CRP bio 19...ostala sam u bolnici na terpiji koju su mi davali za CRP... Krvarenje je stalo, pa je nastupalo smeđarenje, pa se u bolnici za dva dana opet malo pojavilo pa je stalo i nije ga bilo pet dana. Terapiju sam dobivala ukupno 7dana i pao je na 14 i kako nisam imala vise krvarenja, otpustili su me doma na mirovanje i kontrola za tjedan dana. Ja sam im rekla da imam jos to smeđarenje na što mi je receno da je to sad normalno danima, dok se ne ocisti.

Međutim to smeđarenje tokom dana je sitno samo kod brisanja kad idem na toalet, ali najvise i obilno je ujutro kad odem na prvo mokrenje.
Jako sam zabrinuta jer mi se i dns malo pojavilo ujutro i krvi pa stalo, i opet nastavilo smeđarenje pa opet malo krvi, i sad se stišalo.
Zanima me da li je to normalno, zanima me Vaše mišljenje i hoce li to stvarno prestati jer me plasi sad scaki odlazak na wc. Imam neki osjecaj ko da krvarenje nije stalo nego stalno unutra kaplje i kaplje a ja kako strogo mirujem naravno da to prelazi u smeđe, jer ne hodam pa mi curka to smeđe van. Pregled mi je kod mojega ginekologa prekosutra a u petak u bolnici. Molim Vas za Vaše mišljenje bojim se za bebicu... I zaboravila sam napisati da ne osjecam nikakvu bol i bebicu o dalje osjecam javlja mi se.
Hvala Vam unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

30.06.2021. 10:20

Poštovana, budući da ne prelazi unutarnje ušćem maternice, posteljica će se tijekom trudnoće podići i sa trudnoćom će sve biti u redu. Potrebne su samo češće kontrole.