Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Plasim se da ne mogu ostat trudna zbog ovog.


Autor Poruka

Dijana

11.10.2002. 11:11

Postovanje!

Operisana sam sest puta prva operacija je bila slijepog crijeva u 12 godini zbog fam. polipoze tj. naslijedila sam polipe na debelo crijevo od mog tate i onda sam operisana 4 puta prije dvije godine izvadjeno mi je komplet debelo crijevo.
Nije se radilo o malignom obolenju bili su to mirni polipi al moj organizam je tesko podnijo promjenu pa sam imala zapetljaj crijeva nedavno prije 2 mjeseca operisana sam jos jednom to je bila laksa operacija olabavila mi dva misica od zadnje radjene operacije.
Medjutim ja se veoma dobro osecam nemam vise nikakvih problema al me muci to s obzirom da sam ja operisana 6 puta i da je moj stomak pun oziljaka.
Dal ja mogu ostat trudna ?
Dal ti oziljci stvaraju probleme da ne mogu ostat trudna?
I ako bi ostala trudna kajko bi se moja beba razvijala?
Samo da kazem svi moji oziljci rane su normalno fino zarasli bez problema.Vec godinu pokusavam da ostanem trudna al ne ide pa se plasim da nije to problem.
Izvinite ako sam bila malo dosadna ja vas puno pozdravljam hvala..

Prof. dr. Josip Djelmiš

12.10.2002. 15:46

Poštovana gospođo Dijana,
Vaše brojne operacije u abdomenu su mogle dovesti do oštećenja jajvoda, ali se to ne može tvrditi bez pretraga. Javite se svom ginekologu radi pregleda. Ako ostane trudni Vaše dijete će se normalno razvijati u maternici.