Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PMS


Autor Poruka

dubravka

11.06.2001. 14:43

Štovani!
imam 29 godina i probleme sa simptomima PMS-a. Odmah nakon ovulacije ( cca 15.dan ) javljaju se bolovi u leđima, loša probava, akne i upalni procesi po licu,noćno znojenje,glavobolje, nervoza i razdražljivost. Simptomi su pojačani zadnjih cca godinu dana. Molim Vas za savjet kako ublažiti ove tegobe ( probala sam sa magnezijem, vitexom , vitaminima, biljem no ne vidim bitnijeg poboljšanja ). Da li bi simptomi nestali sa trudnoćom ( nisam još rodila )?
Inače, ciklusi su uredni 30-35 dana i ginekološki nalaz je kompletno u redu (papa, ultrazvuk)
Zahvaljujem na odgovoru.

doc.dr. S. Kupešić

12.06.2001. 19:30

Poštovana gospođice Dubravka,
Na žalost, specifičnog "lijeka" za PMS nema, ali rezultati ukazuju da se, ukoliko se terapija koju ste do sada pokušali nije pokazala uspješnom, može pokušati s primjenom oralnih kontraceptiva (ukoliko u skorije vrijeme ne biste planirali trudnoću).
Što se tiče upita vezanog uz trudnoću i PMS, ona će Vas svakako "izlječiti" od opisanih smetnji tijekom devetomjesečnog razdoblja, a rezultati nekih studija ukazuju da se u polovice pacijentica smetnje vezane uz PMS smanjuju nakon poroda. Stoga, eto još jednog razloga više za planiranje prinove.