Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


podophyllin


Autor Poruka

Maya

13.02.2002. 12:45

Postovana dr. Kupesic,

Citajući Vase odgovore kao i neke web stranice vezane uz infekciju HPV-om uglavnom nailazim na podatak da se podofilinom tretiraju kondilomi a ne i cervikalna infekcija. Meni je dijagnosticiran CIN II i izoliran 'high risk' HPV, a moja lječnica se nakon terapija bakterijskih upala odlucila na premazivanje cerviksa podofilinom (imala sam gotovo sve 'side' efekte: bol, crvenilo, peckanje... ). Sto Vi mislite o takvom vidu terepije?
Zbunjuje me to sto se podofilin spominje samo u kontekstu intravaginalne infekcije tj. kondiloma, a na http://www.fpnotebook.com/DER172.htm postoji i upozorenje da se podofilin ne primjenjuje na cerviks (ili sam ja ipak nesto krivo shvatila?!?!)
Zahvaljujem na odgovoru uz srdacan pozdrav,
Maya

Doc. dr. sc. S. Kupesic

18.02.2002. 13:58

Poštovana,
Temeljeći odgovor na vlastitom iskustvu, odlučila bih se za primjenu Podophillina u slučaju promjena na vanjskom spolovilu. Što se tiče odstupanja na cerviksu, preporuča se antibakterijsko liječenje i redovita kontrola Papa nalaza kako bi se u slučaju progresije odstupanja, a zbog detektiranja HPV-a visokog rizika moglo poduzeti agresivnije liječenje.
Više o HPV infekciji i liječenju promjena na cerviksu možete pročitati na našim stranicama.