Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pojacan sekret


Autor Poruka

Stela

23.09.2001. 23:04

Postovana dr.Kupresic
Vec tri godine imam pojacan sekret.Radila sam bris cerviksa i
otkrila da imam enterokokus,klamidiju.Takodje i gljivice sestu grupu.Koristila sam mnoge antibiotike\hemomicin,alfacet,...
Zadnje terapije su bile, clindamicin 300mg dva puta kroz 2 tjedna,oflohacin200mg dva puta kroy 2 tjedna ,te mycoseb.
Nakon 6 mjeseci zadnja terapija je bila ,ciprofloxacin250mg dva puta dnevno kroz 14 dana,potom claritromicin250mg dva puta dnevno kroz 14 dana,uz to diflucan100mg kroz 14 dana.
Medjutim kad sam ponovila nalaze opet imam enterococus i klamidiju.Ovdje ljekari vise ne mogu da mi pomognu jer su slabo upoynati sa klamidijom.Da li mi vi mozete preporuciti lijek koji se pokazao najefikasnijim protiv klamidije.
Sta mislite postoji li mogucnost da ovdje u Banjaluci ne rade dobro analize na klamidiju ,jer sam primjetila da svako ko odnese
bris na analizu klamidije ima pozitivan nalaz.

Doc dr. sc. S. Kupešić

28.09.2001. 20:50

Poštovana gospođo Stela,
Testovi na Chlamidyu dosta su osjetljivi i nerijetko daju i lažno pozitivne i lažno negativne nalaze. Ukoliko se dijangoza potvrdila u više navrata (a po mogućnosti i u različitim laboratorijima), te ukoliko uporne i dugotrajne terapije nisu urodile plodom, može se pokušati s primjenom Sumameda (azitromicina) za oba partnera (dvije kure ovog antibiotika za svakog partnera). Istodobno bih preporučila i primjenu Geonistin vaginaleta. Test na Chlamydiu valjalo bi ponoviti tri tjedna po završetku liječenja kako bi se dobio uvid u pravo stanje stvari.