Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pojašnjenje


Autor Poruka

Ana

24.05.2002. 13:20

Štovani,

Molim Vas za pojašnjenje ßHCG hormona (na što ukazuju oni). Naime, već ste mi odgovarali na pitanja. Od kraja prvog mjeseca pa do 24.05.02 ti hormoni su mi padali sa početnih 1366 jedinica na danas 8,2jedinica (10 dana prije toga imala sam 5,7jedinica).Neznam dali je razlog rasta vađenje krvi dan poslje menstruacije ili ...Strah me je i panika me hvata što ti hormoni nisu već na nuli. Molim Vas za pojašnjenje. Koje pretrage mogu napraviti da budem sigurna da je sve ok.

Hvala

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

25.05.2002. 08:46

Poštovana,
Beta hCG je hormon specifičan za trudnoću. Postepeno opadanje beta hCGa govori uprilog ili spontanog pobačaja, namjernog pobačaja (stanja nakon kiretaže) ili regresije izvanmaternične trudnoće.
Nalaz opadajućeg beta HCGa i činjenica da su sada njegove vrijednosti svega 8.2 IU/l praktički govore u prilog negativizacije nalaza i poradi Vaše sigurnosti bilo bi dobro ponoviti još jednu beta hCG vrijednost kroz 5.8 dana, kada bi nalaz beta hCGa trebao biti ispod 5 IU ili negativan.