Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povecana dojka


Autor Poruka

Kata

24.05.2002. 15:02

Moja unuka ima 1 godinu i cetri mjeseca. Jedna dojka joj je povecana kao u curice u pubertetu, kad pocneu rasti dojke.Vodili smo je kod ljekara i kazu da je to povecan zenski hormon i da nista nije nenormalno..Kazu da ce se to vratiti za nekoliko sedmica.Ja sam zabrinuta, jer mladi roditelji ne pripremaju zdravu hranu.Jedu vise gotove proizvode. Ljekar im je rekao da to nema nikakve veze sa hranom. Ja sumjam. Unaprijed vas pozdravljam i molim vase misljenje.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

25.05.2002. 08:42

Poštovani,
Vaša bi unuka trebala biti pregledana od strane specijaliste pedijatra (po mogućnosti endokrinološke specijalizacije) koji će ocijeniti da li je jednostrano uvećanje dojke posljedica hormonskih promjena (skokoviti porasti FSH,LH i estrogena) ili se radi o žarišnom uećanju mliječnih žlijezda ili tumoru hipofize ili dojke. Prema tome, postoje brojne mogućnosti, važno je ne zanemariti postojeći problem i javiti se u dječju bolnicu koja se bavi ovom problematikom.