Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Policistični jajnici


Autor Poruka

Vedrana

09.05.2002. 14:55

Cijenjeni,

imam 25 godina, udata sam i velika mi je želja imati bebu. Nakon šestomjesečnog bezuspješnog pokušavanja, obratila sam se Petrovoj bolnici, gdje su mi ultrazvučno dijagnosticirani policistični jajnici, kao posljedica petogodišnjeg uzimanja Trinovuma.
Liječnik me je odmah poslao na temperiranu ovulaciju injekcijama (Pergonal i Prophasi), uz tvrdnju da će do oplodnje doći 100%, no to se nije desilo. Posebno sam bila razočarana, jer se doktor usudio sa tolikom sigurnošću tvrditi da će terapija uspjeti, pa sam se obratila privatnom ginekologu za drugo mišljenje, koje je bilo upravo suprotno.
Žestoko se usprotivio injekcijama, rekavši da se one daju samo starijim nerotkinjama, i da su za mladu ženu kao što sam ja preagresivne, te da meni samo treba vremena i strpljenja. Također mi je rekao da pravi policistični jajnici uzrokuju pojačanu dlakavost i gotovo nestanak menstruacije, što kod mene nije slučaj, jer su mi ciklusi redoviti, iako produženi (35- 38 dana), pa me zanima može li se kod mene raditi o nekom "blažem" obliku policisitičnih jajnika.
Vrlo sam zbunjena i ne znam kome bih vjerovala. Htjela bih se obratiti za daljnju pomoć i nastaviti terapiju, ali ne znam koju i gdje. Injekcije ili ne? Prijateljca mi je preporučila Dr. Kupešić, kod koje je se i sama liječila sa sličnom dijagnozom, pa me zanima je li moguće doći do doktorice sa uputnicom od moje ginekologice iz Doma zdravlja i koja je procedura naručivanja.

U nadi da ćete imati vremena i strpljenja za moj problem, srdačno Vas pozdravljam,

Vedrana

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

11.05.2002. 18:55

Poštovana,
Prema Vašem opisu ne vjerujem da se radi o poremećaju pod nazivom policistični jajnici jer doista nemate manifestacije ovog sindroma. Bilo bi poželjno učiniti ginekološki pregled, hormonsku analizu i transvaginalni ultrazvuk kako bi se objektivno moglo procijentiti Vaše stanje i savjetovati optimalni oblik praćenja il/ ili liječenja. Za ovakav tip obrade možete se naručiti na tel 01 37 12 109 svakog radnog dana između 8 i 15 sati,te ćete dobiti sve potrebne upute vezane za uputnice koje tom prigodom morate predočiti. Hvala na ukazanom mi povjerenju.