Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Policistični jajnici i Cilest


Autor Poruka

Mia

19.04.2002. 21:09

Imam 21 godinu.Već 3 godine nemam prirodni ciklus pa sam kao nadomjesnu terapiju pila Cilest od 10. do 25. dana ciklusa.Kasnije su mi u Domu zdravlja dali Cilest kao kontracepciju i pila sam ih 4 mjeseca.Na ultrazvučnom pregledu su mi otkriveni policistični jajnici.Zanima me da li to ima veze sa uzimanjem Cilesta i koja bi terapija bila najbolja s obzirom da prirodni ciklus nemam već 3 godine.I zanima me da li to može ostaviti posljedice na plodnost.Unaprijed zahvalna!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

21.04.2002. 18:48

Poštovana,
Kako bi se odgovorilo na Vaše pitanje o neredovitim menstruacijskim ciklusima i mogućnosti buduće reprodukcije trebala bih imati podatke o učinjenim endokrinološkim pretragama. Tek na temelju učinjene hormonske analize može se zaključiti kakva terapija je primjerena u Vašem slučaju i kakvi su izgledi za buduću trudnoću. Mišljenja sam da se ciklusi u djevojaka Vaše dobi svakako trebaju hormonski regulirati, ali oblik terapije je izrazito individualan i ovisi o učinjenim nalazima.