Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Polip ,operacija da ili ne?!


Autor Poruka

lidija.p.

13.11.2019. 23:00

Poštovani od 2017 god kontroliram se radi tvorbe u materištu,suspektne na endom.polip.
Menstruacija redovna normalna ne previše obilna.U rodnici bjelkasta sekrecija,PVU epitelizirana,iz cervikalnog ušća prominira tvorba od 5 x 1.5 cm (polip,mioma?(
Uterus normalno velik ,mobilan ,bezbolan.
Uzet papa test.UTERUS AP 32mm,FC 52 mm,u kavumu se prikazuju hiperehogeniji endometrij 4mm.Oba ovarija uredna.Ovo je današnji nalaz 13.11.
Moja ginekologica me šalje za bolnicu na operaciju,,?!!?!Kao najbolje da se to izvadi.Prošli puta mi je rekla da se to samo treba kontrolirati i ne operirati ,polip će puknuti i otići sa menstruacijom..Nemam nikakvih simptoma,,nisam rađala,nisam abortirala.Imam 31 g.Mama i sestra su imale miome .A nalaz od 2018 sve isto osim u kavumu se prikazuju tvorbe polip 9x15.Ne mislim rađati,.Ciklus uredan ,krvarenje 4 dana,..Papa test uredan do sada.
Šogorica mi ima cin 3 već 9 godina i ne ide na nikakvu operaciju a mene zbog jednog polipa šalje da to riješim u roku 3 mj,..?!
Ništa mi nije jasno,.Molim vaše mišljenje?! Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

14.11.2019. 10:00

Poštovana, budući da iz cervikalnog ušća (vrata maternice) prominira tvorba veličine 5x1,5 cm, smatram da bi je trebalo odstraniti. Tek patohistološkom analizom postaviti će se konačna dijagnoza (miom ili polip). Miom i polip su dobroćudne tvorbe, ali ih je preporučljivo odstraniti radi mogućih komplikacija (krvarenje, upala, nekroza).