Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Polipomektomija


Autor Poruka

lidija.p.

21.11.2019. 19:55

Poštovani od 2017 mi se prati polip koji je u materištu iMAM 31 GOD NISAM RAĐALA NI ABORTIRALA .M redovne uz koji ugrušak u ciklussu.Na zadnjem pregledu (13.11.2019) doktorica me uputila na popipomektomiju,pošto se polip spustio na cervikalno ušće i veličine je (5x1.5 cm).Uzeta papa ,zadnje M je bila 4.11. ovoga mjeseca.Drugi dan nakon pregleda počelo je oskudno krvarenje koje je trajalo 4 dana ,da bi 5 dan počela obilno krvariti sa ugrušcima.Javila sam se na hitan prijem gdje mi je odmah tvorba koja viri iz cer,.kanala vel 1. 5x1.5cm prihvaćena peanom ,torkvira i odstranjena te se upućuje na PHD..Kontrola za 3 tjedna.Poslje toga nalaz UZV je uredan .Savjetovan mi je oralno Lactogyn ,kojeg uzimam.Abnormalno krvarenje je stalo odmah ..Ništa mi nisu rekli na prijemu dali je to iznenadno "abnormalno krvarenje pomješano sa ugrušcima koje je trajalo od ujutro do samo zahvata bilo posljedica polipa"?Sada imam blagi spotting koji je normalan poslije zahvata,nisu mi rekli koliko će trajati....Dali ću sada imati normalan ciklus plodne dane i ostalo?.Sljedeća M bi mi trebala biti 5.12.dali će ona kasniti sa obzirom na zahvat i ostale komplikacije .HvALA.

Ivo Balenović, dr. med.

22.11.2019. 09:55

Poštovana, polip je bio uzrok krvarenju. Nakon što se polip odstranio krvarenje će prestati, ciklusi se normalizirati. Nema razloga da ne bi imali normalne ovulatorne cikluse (i plodne dane).