Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


poremečaj ciklusa


Autor Poruka

Ana

11.01.2002. 22:48

Poštovana doktorice,
imam 26 godina, prvu menstruaciju sam dobila sa 12 godina i do sada su mi ciklusi bili redoviti do 32 dana.Prije dvije i pol godine počela sam sa korištenjem Stedirila M, da bi nakon godinu dana, zbog pojave smeđkastog iscjetka nekoliko dana prije menstruacije, na preporuku mog liječnika prešla na uzimanje Stedirila D. U svibnju 2001. godine prestala sam s uzimanjem Stedirila, nakon čega sam i dalje imala redovite cikluse. Posljednji put menstruaciju sam dobila 01. prosinca 2001. godine, nakon čega je do sada više nisam dobila. Mislim da nakon toga nisam imala niti ovulaciju (zaključujem na temelju simptotermalne metode). Inače step quick test na trudnoću je bio negativan. Također nisam značajnije smršavila, odnosno težina mi je konstantno pri donjoj granici optimuma. Do sada nisam imala nikakvih ozbiljnijih ginekololoških oboljenja, pa me zanima koji bi bio uzrok izostanka menstruacije i trebam li se zabrinuti?

Doc dr. sc. S. Kupešić

12.01.2002. 13:29

Poštovana,
Uzrok izostanaka menstruacije u Vašoj životnoj dobi može biti neki manji tranzitorni hormonski poremećaj ili postojanje funkcionalne ciste (folikularne ili ciste žutog tijela) koja najčešće prska prilikom nastupa menstruacije i ne bi Vas trebala zabrinjavati. Preporučam Vam da se obratite ginekologu kako bi se otkrio uzrok ovog poremećaja i odredio za Vas optimalan način regulacije ciklusa.