Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


porod


Autor Poruka

elisa

14.05.2002. 20:06

Poštovana dr Kupešić ,
U 39 -tom sam tjednu trudnoće . Bila mi je dijagnosticirana intolerancija glukoze , zbog koje sam prije mjesec dana u bolnici bila na 24-satnom profilu glukoze. Rezultati su bili dobri. U trudnoći sam do sad dobila 13 kg ( u zadnjih 3 mjeseca otkad sam na dijeti zbog šećera dobila sam samo 1 kg). Prošle srijede bila sam na ultrazvuku , nalazi su u redu , a beba mi je procijenjena na 3600g. Moja liječnica mi je preporučila hospitalizaciju još u 38. tjednu , ali sam zbog malog djeteta ( problem je tko će je čuvati toliko ) odbila . Prošli porod mi je bio provociran ( nisam uopće imala radovne trudove , a otvarala sam se ) i sve je išlo jako brzo - za manje od 3 sata .
Sad sam u dilemi što raditi - pričekati početak trudova ( ako ih uopće bude bilo - sudeći prema prošloj trudnoći baš se i neće dogoditi ) ili ipak otići u bolnicu i opet čekati da mi prođe termin ( kao prošli put ).Razlika je jedino u tome što u prošloj trudnoći nisam ni radila OGTT , pa ni ne znam koliki mi je bio šećer i naravno , što nije bilo drugog djeteta o kojem bih se brinula i koja je jako vezana za mene i supruga ( on je privatnik i gotovo cijeli dan na poslu). Moja cura se rodila par dana poslije termina i bila je teška 4120 i duga 53 cm. Termin mi je 19.05.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

15.05.2002. 09:22

Poštovana,
S obzirom na anamnestičke podatke (veliku porođajnu težinu prvog djeteta) i pretpostavku da će naredno dijete dostići i vrlo vjerojatno premašiti porođajnu težinu prvog i respektirajući nalaz intolerancije glukoze, smatram uputnim da se (bez obzira što je prvi porod protekao bez problema i vaginalnim putem) uputite na bolničku obradu tijekom ovog tjedna trudnoće, kako bi se učinile sve prijeoperacijske pripreme za carski rez u slučaju potrebe. Vjerujem da ćete uspješno organizirati situaciju u obitelji i bez opterećenja se na najsigurniji način radovati skoroj prinovi.