Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


što sada?


Autor Poruka

Sandra

15.05.2002. 10:02

Prije devet mjeseci na preponi mi se pojavio pristić koji je kasnije otvrdnuo i stalno se cjedio gnoj. Kako je to na samom prelazu prepone u usminu bila sam kod ginekologa koje mi je nakon antibiotske terapije preporučio kirušku obradu. Otišla sam kod privatnog kirurga. Kirurg je izvadio dvije tvorbe veličine lješnjaka po izgledu kao tvrdo vezivno tkivo.Rekao je da su to ili ciste ili sinus ili nešto treće. Ranu koja je bila veličine 3 cm sašio sa 2 šava. Šavove je izvadio nakon 7 dana. Pošto je rana prokrvarila stavio je još jedan šav sedam dana. Nakon skidanja i tog šava sve skupa je ponovno oteklo i curio je gnojno krvavi sadržaj. Sve skupa sam isprala sa vodikovim peroksidom i stanje se je smirilo. Hematom koji je bio veličine ruke a protezao se po usmini do noge je potpuno prošao. Sada je prošlo mjesec dana od zahvata. Ponovno mi je sve oteklo zajedno sa usminom. Ponovno je iscurio gnojno krvavi sadržaj u količini od cca 5 ml. Ponovno sam šupljinu isprala sa vodikovim peroksidom ali sada me sve to skupa još i boli. Ne čini mi se da je upaljeno samo tvrdo i bolno. Što da sada radim. Mislim da nema smisla opet ići istom kirurgu, ginokolog kaže da se nebi zezao s tim a meni je već dosta tog mučenja.
Puno Vam hvala na Vašem odgovoru i pomoći koje mi pružate putem ovih stranica.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

15.05.2002. 15:28

Poštovana,
U Vašem se slučaju radi o postoperativnoj komplikaciji do koje je došlo radi sek. inflamacije (upalne promjene). S obzirom da se radi o recidivirajućoj promjeni, bilo bi preporučljivo sa zaraslice uzeti bris i poslati ga na mikrobakteriološku analizu i potom provesti antibiotsku terapiju i lokalno premazivati ranu ciljanim preparatom. S obzriom na veličinu postoperativnog hematoma i gnojnu upalu, tvrdoću zaraslice i bolnost vanjskog spolovila mislim da trebate provesti energičnu terapiju i potražiti konzultacijsko mišljenje u bolničkoj ustanovi. Tek nakon mikrobakteriološke analize i pomne opservacije kirurga i ginekologa zaključiti će se o ev. nužnosti drenaže gnojnog procesa u području vanjskog spolovila.