Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Postkoitalna zaštita- da ili ne


Autor Poruka

ivanka991

02.08.2019. 17:50

Poštovani doktore, dečko i ja smo imali spolni odnos za vrijeme kraja mog plodnog razdoblja. Naime jučer sam na gaćicama vidjela prozinkastu ljepljivu kuglicu, što mi se većinom dešava tokom ovulacije. Dan nakon toga, odnosno danas kada se spolni odnos odvio, primijetila sam.da je iscjedak bijelkast i ne tako ljepljiv, kiselkastog mirisa. Problem je što smo na kraju odnosa nakratko skinuli kondom te dečko misli da je malo ejakulirao u mene, međutim nije siguran. Preporučate li postkoitalnu zaštitu, i ako da koju tabletu da uzmem? Citala sam da one djeluju samo na način da odgađaju ovulaciju, zanima me sprkečavaju li i oplođenu jajnu stamicu da se ugnijezdi u stijenku maternice? Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

03.08.2019. 11:10

Poštovana, ukoliko niste sigurni da li je došlo do ejakulacije, uzmite EllaOne tabletu. Ona odgađa ovulaciju, ali (ukoliko je do ovulacije već došlo) remeti idealnu hormonsku ravnotežu potrebnu za oplodnju i implantaciju.