Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


predklimaks-pitanja


Autor Poruka

Carla.

24.06.2002. 00:02

Imam 46 godina. Već dvije godine trošim hormon. nadomjestak Trisekvens i sl. Prvo me zanima koliko dugo mogu trošiti hormon. nadomjestak. Što se događa s tim poslije zadnjeg menstrual. ciklusa.Drugo, mogu li bez straha koristiti te tablete budući da imam cistu na jetri ALT 48, drugo je sve u redu, da li je korištenje tih tableta moglo izazvati tu cistu budući da sam ih pila ujutro natašte,Ja osobno želim što duže koristiti te nadomjestke jer se dok ih trošim osjećam mnogo bolje i jače, više ženom i sl.da li moj suprug može te promjene osjetiti u krevetu,

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

25.06.2002. 23:25

Poštovana,
Hormonska nadomjesna terapija se uvodi nakon liječničke obrade koja uključuje laboratorijsku analizu (koagulogram, jetrene probe, pregled dojki), a u slučaju da je pacijentica perimenopauzalne dobi svakako i hormonsku evaluaciju. S obzirom da ovu terapiju koristite već tijekom 2 godine, pretpostavljam da je nadležni liječnik učinio cjelovitu obradu Vašeg ginekološkog i općeg zdravstvenog stanja. Ovakav oblik terapije običava se koristiti tijekom 3 do 5 godina, a potom se može uvesti kombinirana homonska nadomjesna terapija. Vaši nalazi jetrenih proba i nalaz cistične promjene na jetri svakako zahtijeva oprez i redoviti konzultacijski pregled kod gastroenterologa. Što se tiče Vašeg posljednjeg komentara o kvaliteti spolnog života u korisnica hormonskog nadomjesnog liječenja, brojne studije dokazale su znatno poboljšanje i u tom aspektu ženina života.