Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pregled


Autor Poruka

Nina

01.06.2001. 00:51

Poštovana gospođo Kupešić,
prije svega pridružujem se čestitkama u povodu novootvorenog sitea, a zatim bih Vas molila za par informacija. Željela bih napraviti jedan "veći" pregled (Papa, ultrazvuk i pokoji savjet). Kako nisam prijavljena kod nijednog ginekologa, taj bi pregled platila. Zadnji ultrazvučni pregled ste mi napravili Vi prije godinu dana na "Svetom duhu", moje je pitanje da li Vam se mogu ponovno obratiti i to obaviti kod Vas? Tada je bilo sve u redu, međutim danas, osim što je krajnje vrijeme za ponovni pregled, pojavio se izrazito nečist ten po licu i vratu, pa sam od liječnice opće prakse dobila uputu da se prvo javim Vama. Moguće je, kaže ona, da sa jajnicima nije sve kako treba biti. Ako je to istina, zašto se to događa s obzirom da u periodu puberteta ten je bio besprijekoran?
Zahvaljujem Vam uz pozdrav

Doc. dr. S. Kupešić

03.06.2001. 19:58

Poštovana gospođo,
Zahvaljujem na lijepim riječima podrške za ovaj "sit"e. Nadam se da ćemo se ponovno vidjeti na Odjelu za humanu reprodukciju Opće bolnice "Sveti duh" (tel 01 3712109, narudžbe svakog dana od 8 do 15 h) gdje Vam mogu učiniti ginekološki pregled, Papa nalaz i transvaginalni color Doppler. Sve pretrage će biti obavljene u jednom danu i nadam se bez dužeg čekanja. Moguće je da se radi o nekom od hormonskih poremećaja koji mogu dovesti do manifestacija koje upravo navodite (nečisti ten, neredovitost menstruacijskih krvarenja i slično). Za prvu ruku najbolje bi bilo napraviti sugerirane pretrage, a potom ću Vam vjerojatno prepooručiti dodatnu endokrinološku analizu koja će nam dati potpuniju informaciju o tipu poremećaja.
Do skorog susreta, srdačno Vas pozdravljam.