Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pregled


Autor Poruka

kristina

28.02.2002. 08:10

Imam 27 godina i jos nikad nisam bila na ginekoloskom pregledu pa Vas
molim da mi objasnite kako se ponasam od kad udjem u ordinaciju tj.
sto najprije trebam napraviti, jer stvarno nemam pojma o toma a ne bi htjela ispasti budala.Iako znam sigurno da jos necu otici na pregled ko zna kada svejedno me zanima kad ipak dodje vrijeme za taj prvi pregled(a vec od same pomisli na to imam traume).

I jos nesto, ako npr.zelim biti Vas pacijent mogu li to postati i na koji nacin,sto mi treba??

pozdrav

Doc dr. sc. S. Kupešić

03.03.2002. 17:58

Poštovana,
Prvi ginekološki pregled se obavlja nakon prethodne defloracije i po mogućnosti uključuje klasičan klinički pregled, pregled u opstetričim zrcalima (spekulima) koja omogućavaju uzimanje Papa nalaza i prikaz materničnog grlića, a bilo bi poželjno da se učini i transvaginalni ultrazvučni pregled. Niti jedna od ovih pretraga nije bolna niti čak neugodna, ukoliko ne dolazite s nekom od predrasuda. Za pregled treba biti praznog mokraćnog mjehura, a bilo bi poželjno tijekom jutra (u danu kada se planira učiniti ginekološki pregled) učiniti i veliku nuždu.
Ukoliko želite biti mojim pacijentom bilo bi poželjno nazvati na telefon Klinike za ginekologiju Opće bolnice Sveti Duh, Sveti Duh 64 u Zagrebu, 01 37 12 109, gdje ćete dobiti sve potrebne upute. Nažalost, kao bolnička ustanova nemamo pravo skrbiti o Vama kao da smo primarna zdravstvena djelatnost te biste za sve naše usluge trebali imati potrebite uputnice. O svim detaljima informirati će Vas sestre našeg odjela Jadranka, Perica ili Zdenka.