Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prekid terapije


Autor Poruka

nina

06.01.2002. 21:42

postovana dr.kupesic
prije 6.mjeseci pocela sam s primjenom diane-35 u svrhu sprecavanja zaceca
sada ih vise ne trebam iz tog razloga,naime nemam vise intimne odnose te mi zastita ne treba
medjutim,pijenjem pilula uvidjela sam mnoge njene prednosti:nemam pms koji me dugo mucio,smanjila se dlakavost koja je kod mene bila jako izrazena,menstruacije mi nisu vise bolne i lice mi se ocistilo od akni
nadalje imala sam poremecaj u zgrusavanju krvi(mislim bon villebrand sindrom9 i to se sada popravilo kao i cjelokupna krvna slika,naime bila sam dugo anemicna
moje pitanje je sljedece:koliko dugo treba piti pilule da bi ti simptomi bili izlijeceni tj. dali mogu ocekivati da ce se nakom 6.mj. pijenja sve vratiti na staro ili da mozda pijem jos neko vrijeme i koliko?

Doc dr. sc. S. Kupešić

07.01.2002. 23:15

Poštovana,
Pacijentice koje imaju simptome policističnih jajnika trebale bi prihvatiti činjenicu da se hormonska terapija preporuča sve do normalizacije hormonskih parametara, ili trenutka kada žele planirati trundoću. S obzirom da ste svjedok svih oblika poboljšanja Vaše kliničke slike nakon uvođenja Diana 35 i nemate trenutačnih kontraindikacija za primjenu ove terapije, potakla bih Vas na njihovo dalje korištenje (nakon što ćete provjeriti laboaratorijske pretrage svakih 6 mjeseci). Jendom godišnje savjetuje se jendomjesečna pauza koja se koristi za određivanje laboaratorijskih i hormonskih parametara, a terapija se nastavlja u ovisnosti o Vašoj želji za reprodukcijom i rezultatima učinjenih pretraga.