Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prenatal i heferol


Autor Poruka

Sanja

27.11.2001. 14:00

trudnica sam, zanima me da li se može piti prenatal i heferol to jest ima li smisla piti dodatno željezo jer željeza već ima u prenatalu. Kada sam vadila krv željezo mi je bilo 126, a donja granica je 120.
Hvala na odgovoru!

Doc dr. sc. S. Kupešić

27.11.2001. 21:57

Poštovana,
S obzirom na zadovoljavajući nalaz željeza ne smatram neophodnim da uz Prenatal uzimate i Heferol. Ipak, s obzirom na povećane potrebe za željezom tijekom trudnoće preporučila bih da ponovite laboratorijske nalaze kroz 6 do 8 tjedana kako bi se u slučaju registriranja snižene razine željeza u serumu mogla poduzeti terapija Heferolom, Ferohelom ili sl preparatom.

Sanja

28.11.2001. 11:02

koliko bi po Vašoj procjeni trebala uzimati dnevno kapsula prenatala, jer na bočici prenatala od twin laba piše mislim 3 dnevno,
naime sve ovo pitam jer mi je kolegica rekla da nije dobro miješate vitamine, npr. ako već piješ neke tablete ne možeš još i piti puno cedevite, ili ako piješ prenatal, onda "možda" nije dobro piti još heferol dodatno, jer željeza već ima u prenatalu.
Hvala na odgovoru!

Doc dr. sc. S. Kupešić

28.11.2001. 21:16

Poštovana,
Doza od 3 cps Prenatala pokriva potrebu prosječne trudnice za vitaminima i mineralima. Ukoliko je krvna slika u granicama normale ne smatra se potrebitim uzimati dodatne preparate (npr poput Heferola). No, ukoliko crvena krvna slika počinje pokazivati neka odstupanja u smislu anemije tada se uz Prenatal savjetuje uzimati i jedan od preparata željeza.