Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prenešena trudnoća-nastavak


Autor Poruka

Marina

17.06.2002. 14:54

Zaboravila sam napomenuti da imam 36 godina, da mi je ovo prva trudnoća i to nakon dvogodišnjeg liječenja steriliteta.
Nakon 3 neuspješna pokušaja inseminacije spontano sam zanijela samo uz korištenje Clomifen tableta. Da li to ima utjecaja na odluku liječnika o dovršetku trudnoće, jer nisam stekla dojam da je netko obratio pažnju na to da je to trudnoća poslije liječenja steriliteta ? Liječnik koji mi je vodio trudnoću smatra da bi se trudnoća trebala dovršiti carskim rezom, obzirom na sve gore navedeno! Trudnoća je ustanovljena vrlo rano (test je bio pozitivan 34. dana ciklusa) pa on smatra da nisam mogla toliko prenijeti?

Što mi Vi savjetujete, da čekam spontane trudove ili ..?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

17.06.2002. 19:23

Poštovana,
Mislim da je odgovor na Vaše drugo pitanje sadržan u mojem prethodnom odgovoru: s obzirom da se radi o liječenoj neplodnosti i starijoj reprodukcijskoj dobi savjetovala bih veći oprez i pripremu za operacijsko dovršenje porođaja (carski rez). Zbog svega navedenog savjetovala bih primitak u bolnicu kako bi se mogao obavljati svakodnevni nadzor i fetalni monitoring, te priprema za optimalno dovršenje porođaja.