Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pretrage


Autor Poruka

Ivana

27.11.2001. 13:06

Poštovana doktorice Kupešić,molim Vas da mi odgovorite s kojim pretragama se može ustanoviti ako je jedan od mogućih uzroka uzastopnih pobačaja imunološki uzrok.Koje su to pretrage?Puno Vam hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

27.11.2001. 22:06

Poštovana,
Imunološki uzrok neplodnosti veoma je složeni problem i rješava ga reprodukcijski imunolog. Veoma ugled odjel reprodukcijske imunologije nalazi se u KBCu Rijeka (predstojnik Prof. D. Rukavina). U Zagrebu se ovom problematikom bavi dr. sc. S. Vujisić-Živković u bolnici Sveti Duh koju možete kontaktirati na tel 01 37 12 109 ili 37 12 274. Nakon uvida u Vašu dokumentaciju specijalista za ovaj tip poremećaja će odrediti paletu pretraga koje su preporučljive u Vašem specifičnom slučaju (najčešće se rade ispitivanja razine imunoglobulina, NK, LAC i sl) i dati Vam objašnjenja Vaših nalaza i izglede za terapiju. Ipak, treba napomenuti da paraleleno s ispitivanjem imunološkog uzroka neplodnosti treba isključiti druge češće uzroke infertiliteta, o čemu ćete također biti obavješteni u kompetetnoj ustanovi.

Slavujica

06.12.2018. 19:05

Pozdrav, vec 4 godine sam na pretragama zbog subfebriliteta i od nedavno zbog sekundarnog steriliteta. Naime prije 3 godine sam rodila mrtvu bebu zbog fibrozije horionskih resica na posteljici. Od tada ne mogu zanijeti a temperaturu jos uvijek imam, osobito u zimskom periodu. Sad moram napraviti par pretraga zbog sumnje na sy Raynaud i zbog Cartagener sindroma.
Zanima me da li je uopce moguce zacece ako imam Cartagener sindrom?
Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

07.12.2018. 11:50

Poštovana, kod žena s Kartagenerovim sindromom zbog slabije motiliteta cilja u jajovodima može biti poteškoća pri oplodnji i transportu oplođene jajne stanice, ali trudnoću je moguće ostvariti.