Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


preventiva


Autor Poruka

ivy

21.03.2002. 00:21

Poštovana,
potaknuta, između ostalih i Vašim medijskim istupima u kampanji prevencije zloćudnih bolesti jajnika i dojki, odlučila sam napraviti jedan kompletan ginekološko-sistematski pregled. Dakle, željela bih napraviti pregled jajnika trodimenzionalnim ultrazvukom (jesam li dobro zapamtila? radi se o jedinom načinu ustanovljavanja stvarnog stanja jajnika), Papa-test i mamografiju (kada i da li je u jednom takvom pregledu potreban ultrazvučni pregled dojki?) - a kako ne znam koja je ustanova u Zagrebu opremljena za takve preglede, obraćam se Vama za savjet.

Pitanje je, dakle, gdje se obratiti; postoji li mjesto gdje se mogu svi ovi pregledi obaviti u jednom danu i, naravno, gdje se na preglede ne mora čekati po nekoliko mjeseci. Zanima me i okvirna cijena navedenih pregleda.

Uz sve pohvale Vašem ažurnom i vrijednom radu na ovom forumu, srdačno Vas pozdravljam.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

21.03.2002. 07:51

Poštovana,
Sistematski pregledi mogu se obaviti u gotovo svim bolnicamai privatnim ustanovama. Jedina poteškoća je što se u bolničkim ustanovama s teškoćom može organizirati sve tijekom jednog dana, već biste za to trebali kontaktirati dva odjela s obzirom da je dijagnostika bolesti dojke u domeni onkologa ili radiologa, a ne ginekologa. Ukoliko ste zainteresirani za ovakav pregled na ginekološkom odjelu Klinike za ginekologiju i porodništvo mogu Vas uputiti na tel 01 37 12 109 gdje možete učiniti ginekološki ultrazvučni pregled, ginekološki pregled i Papa nalaz. Nisam sigurna da li postoji takva mogućnost u Klinici Petrova ili Merkur za što biste trebali nazvati na njihove tel brojeve. Što se tiče privatnih poliklinika mogu Vas uputiti na Moderni medicinski centar (Zvonimirova 26 u Zagrebu), IVF kliniku (Mirogojska ulica u Zagrebu), polikliniku Eljuga (Bukovačka ulica), a pretpostavljam da i ostale poliklinike nude slične programe sistematskih pregleda. Cijene su različite, a ovise o paleti pregleda za koje se dogovarate.