Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


UREAPLAZMA PRED IVF


Autor Poruka

dinky

19.03.2002. 00:11

Molila bih Vas za misljenje.Iduci mjesec (pocetkom) smo naruceni za postupak IVF-a,ali test na Ureaplazmu mi je opet pozitivan.
Prije mjesec dana kad mi je prvi put ustanovljena suprug i ja popili smo po Sumamed. Terapija koju nam je moj ginekolog propisao se sastojala od dvije kapsule popiti odjednom.
Sad se nadam da ce nam za ovu terapiju biti propisan Hiramicin.
Sto vi mislite da li je dupla doza za mene i supruga dostatna i obzirom da je postupak uskoro ,nakon popijene doze antibiotika da li mozemo u postupak ili bi trebalo pauzirat?
Zahvaljujem Vam na trudu i strpljenju koje nesebicno trosite ,da svojim znanjem rasvijetlite nepoznanice onima kojima je to potrebno.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

19.03.2002. 12:43

Poštovana,
Može se pretpostaviti da će doći do negativizacije nalaza na Ureaplazmu nakon primjene Hiramicina. S obzirom da je infekt bio rezistentan na Sumamed valjalo bi provjeriti da li je došlo do izliječenja Ureaplazme. Ukoliko nije moguće odgoditi ciklus IVF-a za jedan mjesec smatram da možete sa srazmjerno visokom sigurnošću upustiti se u stimulaciju ovulacije.

Dinky

19.03.2002. 22:26

Puno Vam hvala na brzom odgovoru i dopustite mi molim Vas jos jedno podpitanje u svezi terapije.
Dobili smo od lijecnika Hiramicin ali samo dvije kutije,odnosno deset kapsula ,sto bi se konzumiralo po uputama svako 12sati po jednu kapsulu znaci PET dana????
Buni me sto u samim uputama navedenog lijeka stoji da se za Ureaplazmu koristi 100mg(1 kapsula)svakih 12 sati tijekom SEDAM dana.
po tome osnovano sumljam da mi terapija nije dovoljna??

Usudila bih se naglasiti da je moj "privatni ginekolog" odredio terapiju od cak DESET dana po jednu kapsulu svako 12sati,ali mi na moju zalost on nije mogao napisati "recept" za lijek(nema ugovor sa HZZO-om ,a onaj kojeg sam poslije posjetila u domu zdravlja i koji moze izdati recept je stavio neku "svoju dozu".
Meni je zaista jako hitno obzirom da smo pred samim IVF-om pa bi Vas jos jednom molila da me prosvijetlite sto mi je za napraviti,koju terapiju Hiramicinom ,od koliko kapsula sprovesti.
VELIKO hvala!

Doc. dr. sc. S. Kupešić

20.03.2002. 13:20

Poštovana,
Uobičajeno je provoditi terapiju Hiramicinom tokom 7 dana, a u slučaju ponavljajuće infekcije liječnik se može odlučiti za desetodnevnu-četrnaestodnevnu terapiju. Ovaj se preparat uzima svakih 12 sat po jednu kapsulu.