Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem


Autor Poruka

Sanika

24.05.2002. 15:03

Poštovana,

dečko i ja ovih mjeseci "radimo" na tome da ostanem trudna. Kako bih ovih dana trebala dobiti mjesečnicu, u slučaju da naravno nisam trudna, zanima me da li je pojava svijetlo crvenkaste sperme (od krvi) prilikom njena istjecanja iz maternice (nakon spolnog odnosa) normalna i posljedica približavanja mjesečnice?

S poštovanjem,

Sanika

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

25.05.2002. 08:38

Poštovana,
U ovom slučaju vjerojatno se radi o pomiješanosti ejakulata sa sukrvavim iscjetkom koji prethodi nastupu menstruacije, te se može očekivati skori nastup menstruacije. Ukoliko niste u skorije vrijeme učinili ginekološki pregled i Papa test, a ovakva se smetnja javlja u srdini ciklusa, svakako se obratite ginekologu kako bi se isključila patologija cerviksa.

Sanika

28.05.2002. 14:16

Poštovana,

zahvaljujem se na odgovoru. Jučer, na točan dan menstrualnog ciklusa, pojavilo mi se blago krvarenje, smečkasto crvene boje, no danas ništa. Sad sam dodatno zabrinuta. Da li je to možda trudnoća ili neki poremećaj. Nemam apsolutno nikakve bolove.

Kod ginekologa sam bila prije cca 2 mjeseca, na ultrazvučnom + color doppler pregledu i sve je bilo ok. Prije šest mjeseci bila sam na papa testu i on je bio u redu, no namjeravam ga ovih dana ponovno napraviti radi kontrole. Napravila sam i test na HPV no i on je bio negativan.

Zadnjih šest mjeseci nisam imala nikakve tegobe, menstruacije su bile redovite i normalne.

Prije otprilike godinu dana liječena sam oko mjesec dana od klamidije koju sam izgleda "pokupila" od dugogodišnjeg dečka koji je u to vrijeme bio u ne baš higijenskim uvijetima u vojsci. Smatram da sam izlječena jer je test je tri puta za redom bio negativan.

Eto. Molim Vas za savijet.

Sanika

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.06.2002. 11:36

Poštovana,
Svi prezentirani nalazi smatraju se normalnima, s izuzetn'kom podatka da ste pšrboljeli klamidijsku infekciju. Ukoliko nećete moći ostvariti željeno začeće bilo bi poželjno ispitati prohodnost jajovoda i svakako prije bilo kakve obrade isključiti recidiv klamidijske infekcije. U slučaju urednog nalaza u oba partnera može se očekivati željeno zanošenje tijekom narednih 3 do 6 mjeseci . Puno sreće.

Sanika

02.06.2002. 15:47

Poštovana,

bila sam na pregledu i eto sada sam u šestom tjednu trudnoćehappy)
Jako sam sretna i nadam se da će sve biti u redu. Vama najljepša hvala na odgovorima.

Sanika