Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem


Autor Poruka

Iva

25.06.2002. 00:36

Pijem pilule Triquilar već jedan ciklus i u vezi s njima sam se već nekoliko puta javljala na forum. Sve sam popila u isto vrijeme, i imam ih još nekoliko u kutiji. Pijem ih dosta kasno (23.30) pa većinom ne idem na WC nakon što ih popijem, osim jednom kad sam imala normalnu stolicu 1,5 h nakon toga. Malo sam zabrinuta zbog toga jer imam vrlo brz metabolizam ( npr. često imam potrebu ići na WC već 5,10 minuta nakon obroka) pa me zanima je li moguće da pilula taj put nije bila probavljena, i općenito, može li normalna stolica neposredno nakon uzimanja pilule nešto promijeniti. Također mi se nekoliko puta povraćalo i imala sam mučnine.
No zapravo, iako je sa pilulama i njihovim uzimanjem vjerojatno sve u redu, moj problem je malo dublji. To je jedan paničan, gotovo manijakalan strah od trudnoće. Još sam uvijek djevica i to me pitanje trudnoće oduvijek sprečavalo u opuštanju. Mislim da nije stvar u spremnosti jer se ja i moj partner odlično razumijemo u svakom pogledu, do ovog koraka smo došli polagano, imam svu potrebnu pažnju i ljubav...Ali mene je strah... Iako bih to zaista željela i bit će mi jako žao ako budem morala zbog panike propustiti... Ali opet, znam koliko ću se kasnije, do kraja nove kutije brinuti

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

25.06.2002. 23:02

Poštovana,
Opisani problem vezan uz defekaciju nakon primjene oralnih kontraceptiva ne treba Vas zabrinjavati jer nipošto ne utječe na resorpciju preparata i sigurnost oralnih kontraceptiva.
Što se tiče problema vezanog uz strah od trudnoće, mislim da je s obzriom na primjenu oralnih kontraceptiva Vaš strah psihogeno uvjetovan. Nadam se da ćete taj strah uz pomoć pažnje i ljubavi Vašeg partnera uspješno savladati, a ukoliko se to neće dogoditi savjetovala bih da se obratite nekom od cenatara za planiranje porodice u sklopu kojeg djeluje i psiholog s područjem interesa iz seksologije.