Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem


Autor Poruka

Ivana

25.12.2001. 16:58

Poštovana doktorice Kupešić,sretan Božić i sve najbolje u Novoj 2002.Molim Vas da mi odgovorite u koju skupinu hormona spada Progynon.Naime zbog produžene menstruacije dobila sam na 10.dan ciklusa Progynon,a od 12. dana nastavljam s Proverom.Kakve su šanse da se ciklus normalizira i da li ta neravnoteža koja traje kod mene već dva ciklusa zbog spontanog pobačaja može dugo trajati.Puno Vam hvala i sve najbolje.

Doc dr. sc. S. Kupešić

26.12.2001. 08:30

Poštovana,
Uzvraćam sa lijepim željama za predstojeću godinu i također Vam želim čestit Božić. Propisana terapija je tzv. estrogensko-progesteronska kombinacija koja bi trebala epitelizirati endometrij, materničnu sluznicu (Progynon), a progesteronksi dodatak (Provera) trebao bi je maturirati, sekrecijski promijeniti. Na taj način bi se kontrolirao poremećaj ciklusa nakon spontanog pobačaja i spriječio nastp mrljastih krvarenja koja Vam mogu pričinjavati poteškoće.