Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problematicna operacija ciste na jajniku


Autor Poruka

silvana

20.09.2002. 22:41

Mama mi je prije nekoliko dana imala operaciju ciste na jajniku.
Prilikom operacije su otkrivene ''kvrzice'' koje su se prosirile na crijeva i jetru. Lijecnik ih je uklonio koliko je bio u mogucnosti. Nije mogao ukloniti sve da ne bi ostetio organe, a i operacija nije bila namijenjena takvoj problematici. Uzorke je poslao na patologiju i rezultati ce biti gotovi u ponedjeljak. On smatra da ukoliko se radi o dobrocudnom tumoru ga moze izlijeciti ili barem sanirati sa nekim injekcijama. Problem je u tome sto ako je tumor zlocudni? Moja mama ima 53 godine i u menopauzi je. Jos je uvijek mlada za tako crne prognoze. Zanima me da li je netko imao slican problem? Da li je nekome otkriven na isti nacin dobrocudni tumor i da li ga je i kako izlijecio? Ili je stvarno rijec o putu bez povratka...

prof. dr. Josip Djelmiš

29.09.2002. 23:07

Poštovana Silvana,

treba pričekati patohistološki nalaz uzetog tkiva, pa će se tada znati da li se radi o dobroćudnoj ili zloćudnoj bolesti. I zloćudni tumori jajnika se danas često uspješno liječe.