Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problemi


Autor Poruka

Jelena

04.12.2001. 21:22

Prije svega primite puno pohvala za ove web stranice!
Ja imam nekoliko problema: prije vise od 6 mjeseci javilo mi se pečenje rodnice, suhoća rodnice, bolovi kod odnosa...Vec dulje vrijeme imam dosta bolne menstruacije i osjećam bolove u predjelu jajnika u vrijeme ovulacije.Ciklusi su mi produženi na 38 dana.Prije 4 mjeseca obavila sam ginekološki pregled i ustanovljeno je: nulipara,portio konična,epitelizirana,uterus u AVF, uredne veličine,adneksa palpatorno uredna, sekrecija bjelkasta.Propisana mi je terapija:geonistin vag,rojazol ung. PAPA test nije napravljen zbog infekcije.Ja sam primjenila terapiju i sve je bilo u redu, no nakon nekoliko tjedana tegobe su se vratile.Sada osjećam još jače pečenje rodnice,odnosi su skoro nemogući a pojavio mi se i bjelkast iscjedak ( iako mi nije vrijeme ovulacije nego menstruaciju moram dobiti za 3 dana).Uz sve to imam čest nagon na mokrenje i dešava mi se da se ne mogu pomokriti do kraja.Imam 22 godine i ne koristim nikakvu kontacepciju.
Zanima me da li se tu radi ponovno o istoj infekciji koja nije izlječena do kraja ili se pojavilo nešto novo? Dali se sada može napraviti PAPA test?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
Jelena

Doc dr. sc. S. Kupešić

04.12.2001. 23:59

Poštovana,
Vaši simptomi govore u prilog recidivirajuće ginekološke infekcije koja se javlja usporedno s urinarnim smetnjama. Preporučila bih da se učini ne samo Papa nalaz, već i cervikalni obrisak na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe, kako bi se u slučaju potrebe sprovela ciljana antibiotska terapija. Također bi bilo uputno učiniti i urinokulturu kako bi se isključilo postojanje usporedne urinarne infekcije.