Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Produzeno krvarenje


Autor Poruka

DiR

17.02.2020. 19:55

Postovani, imam 50 god.U zadnjih god dana imam promjene u obimu i trajanju mjesecnice. Imam polip i dva mioma , cistu.Do sad sam uspjevala rijesiti cajevima i drugim prirodnim tretmanima, smetnje koje sam imala.Prije 3 mjeseca sam dobila mjesecnicu.Bila je obilna par dana (2-3) a onda oskudno uz oscilaciju ka jacem krvarenju. Jos uvijek krvarim.Postoji li neki prirodni tretman da zaustavim krvarenje? Prije god dana sam to uspjela uz hormonsku terapiju, ovaj put bih da izbjegnem hormone ako je moguce? Kiretazu nisam radila i to mi je kao nuzno zlo

Ivo Balenović, dr. med.

18.02.2020. 09:05

Poštovana, sve što ste naveli uobičajena je pojava u perimenopauzalnom periodu. To se uglavnom dešava zbog hormonskog disbalansa i potrebno je provesti hormonsku terapiju radi stabiliziranja hormona. Ukoliko je krvarenje obilno i dugotrajno ponekad se mora uraditi kiretaža. Budući da krvarite već tri mjeseca svakako bi trebalo ultrazvučno izmjeriti debljinu endometrija, te postupiti prema tom nalazu. Ukoliko je endometrij (sluznica) zadebljana potrebna je hormonska terapija (da se ona izbaci iz maternice). Kod tankog endometrija nije potrebna terapija. Endometralni polip preporučljivo je histeroskopski odstraniti.