Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prolaktin


Autor Poruka

Sasa

08.01.2002. 10:45

Poštovani,

molim vas za savjet:
Supruga je rodila dvoje zdrave djece, zadnje prije dvije godine. U zadnje je vrijeme primjetila da joj se povremeno cijedi mlijeko iz dojki, premda nije trudna. To se dogadja rijetko i u malim kolicinama.
Upucuje li to na poviseni prolaktin (prolaksin?)? Da li treba odmah sumnjati na hormonalni poremecaj i da li tu pojavu treba shvatiti alarmantno?
Navodno postoji reagens kojim se mjeri visina prolaktina ali kojeg cesto u Zagrebu nema - da li znate kome se treba obratiti?

Unaprijed veliko hvala na vasem odgovoru.

Pozdrav,

Sasa

Doc dr. sc. S. Kupešić

08.01.2002. 19:06

Poštovani,
Promjena nije alramatna, ali bi svakako trebalo odrediti razinu prolaktina , što se može učiniti u Endokrinološkim laboratroijima bolnica ; Klinika Petrova, Sveti Duh, Sestre milosrdnice...
Ukoliko se ustvrdi da se radi o ovom poremećaju on se jednostavno tretira lijekom Bromergonom. Ukoliko Vaša supruga ima još neke dodatne tegobe bilo bi uputno učiniti klinički i ultrazvučni pregled dojki.