Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


promjene u ciklusu


Autor Poruka

Anita

04.07.2001. 15:27

Poštovana,

imam 28 godina, rodila sam prije 2,5 godine i oduvijek je sve ginekološki bilo ok. Menstruacije su redovite, ali u nekoliko zadnjih ciklusa mi se pojavilo neuobičajeno jako krvarenje u obliku komada sluzi. Uslijed čega se to moglo dogoditi? Zadnji Papa nalaz je 2 (ne znam šta to znači).
Menstruacije mi od poroda uopće nisu bolne; upotrebljavam kemijska i mehanička kontraceptivna sredstva.

Doc dr. sc. S. Kupešić

05.07.2001. 15:08

Poštovana gospođo Anita,
Pojava sluzi u menstrualnoj krvi praćena ugrušcima može se javiti u slučajevima miomatozne maternice ili zadebljanja endometrija u obliku endometrijskih polipa ili hiperplazije. Pregled koji bi bio najkorisniji za Vas je transvaginalni ultrazvuk, po mogućnosti s obojenim doplerom koji će procjeniti debljinu i prokrvljensot sluznice maternice i ocijeniti veličinu i oblik maternice kako bi se isključilo postojanje mioma. Ukoliko ovu pretragu želite obaviti na Klinici za gienkologiju Opće bolnice Sveti Duh, slobodna sam Vam uputiti na tel 01 3712109 svakog dana od 8 do 15 h. Rezultat Vašeg Papa nalaza je uredan i svkako ga morate ponavljati jednom godišnje, ali on ne isključuje promjene u konfiguraciji materice i njene šupljine.