Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Provera


Autor Poruka

Dora

30.11.2001. 17:44

Poštovana doktorice Kupešić,imala sam spontani pobačaj.Trinaest dana nakon kiretaže pojavilo se krvarenje.Na ultrazvučnom pregledumi je ustanovljen neprsnuti folikl uredne morfologije kao razlog tog krvarenja.Sve ostalo je u redu.Dobila sam terapiju Provera 3*10mg 10 dana.S obzirom da sam pročitala da je dnevna doza u takvim slučajevima 10 mg.molim Vas da mi odgovorite zašto je uvećana dnevna doza te da li upotreba Provere može ostaviti kakve posljedice u daljnjim folikulogenezama?Puno Vam hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

02.12.2001. 13:55

Poštovana,
Uobičajena doza Provere je 10 ili 20 mg dnevno (2x1 tbl od 5 ili 10 mg), adoza se daje kroz 5 ili 10 dana. U Vašem je slučaju najvažnije da je liječnik isključio postojanje rezidue (ostavljenog trofoblastičnog tkiva u materničnoj šupljini). Ukoliko će se ponovno javiti neobično krvarenje bilo bi uputno ponovno se obratiti Vašem liječniku radi dodatnih pretraga.