Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


putovanja


Autor Poruka

tonka

09.04.2002. 09:56

Poštovana,
javljam se po drugi, a vjerujem ne i posljednji put. Naime, ovaj put me zanima, s obzirom da sam u desetom tjednu trudnoće i da radim 60 km od mjesta stanovanja koliko bi još, po vašem mišljenju mogla putovati s obzirom da sam vozač i na putu dnevno provedem oko tri sata dnevno. Inače nemam nikakvih specijalnih poteškoća u trudnoći.
Puno hvala!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

09.04.2002. 21:21

Poštovana,
Teško je dati ovako delikatan savjet bez prethodnog pregleda kojim bi se dobila informacija o lokalnom nalazu (zatvorenosti/otvorenosti materničnog grlića). Ukoliko postoje maternične kontrakcije, otvorenost grlića, infekcija i kakva druga komplikacija uvijek se savjetuje pošteda od napornijeg putovanja, jer svako višesatno i svakodnevno putovanje može uvjetovati stres, ozljedu i sl, što može imati nepovoljan utjecaj na daljnji tijek trudnoće. Stoga bi savjetovala oprez (jer opreza nikad dosta), ali s napomenom da trudnoća nije bolest, već je kako naš narod kaže u pravom smislu - drugo stanje.