Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Re:gljivice


Autor Poruka

ksenija

24.01.2002. 11:03

Moj problem su gljivice koje me muce vec vise od godinu dana,imam 22.g a moj zarucnik 24.g !
Vec sam probala svasta od Canestena,Geonistina itd...
Ali nista ne pomaze jer mene i dalje pece i svrbi,a njemu
se na splovilu pojavljuju bubuljice!!
Nikako da ginekolog vec jednom utvrdi o kojoj se gljivici
tocno radi i da djeluje na nju!
Vec smo oboje na rubu ocaja, nije nam jasno zasto se stalno
vraca tolike godine smo zajedno(7.g) i samo zadnjih godinu
dana imamo jako velike probleme! Mene zna toliko dolje boliti
pri spolnom odnosu da mi nekad cak kozica zna malo puknuti!
molim vas za brzi odgovor sto napraviti?

Doc dr. sc. S. Kupešić

27.01.2002. 14:27

Poštovana,
Prema Vašem opisu summnjam da se radi o izoliranoj gljivičnoj infekciji, već se vjerojatno radi o kombiniranoj infekciji (baktrerijska vaginoza), a ne može se isključiti niti postojanje usporedne infekcije uvjetovane humanim papiloma virusom. Stoga preporučam identifikaciju uzročnika genitalne upale zbog čega molim da učinite bris cerviksa na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe, a nakon uvida u Papa nalaz Vaš će liječnik procijeniti da li je potrebno učiniti tipizaciju HPV-a.

Tanja

29.01.2002. 00:24

Vec duze vrijeme imam problema sa pojacanim sekretom. Po zadnjim ispitivanjima utvrdjeno je da imam bakterije i gljivice III i VI grupe. Koristila sam kansen i macmiror medjutim i dalje su simptomi isti. Molim vas da mi pomognete, jer ne radi se o nikakvoj boli vec samo to psiholoski djeluje na mene.
Unaprijed zahvalna

Doc dr. sc. S. Kupešić

29.01.2002. 15:51

Poštovana,

Prema Vašem opisu sumnjam da se radi o izoliranoj gljivičnoj infekciji, već se vjerojatno radi o kombiniranoj infekciji (baktrerijska vaginoza), a ne može se isključiti niti postojanje usporedne infekcije uvjetovane humanim papiloma virusom. Stoga preporučam identifikaciju uzročnika genitalne upale zbog čega molim da učinite bris cerviksa na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe, a nakon uvida u Papa nalaz Vaš će liječnik procijeniti da li je potrebno učiniti tipizaciju HPV-a.
Napominjem da niti jedna od navedenih promjena "ne boli", ali unatoč tome, svaka neprepoznata i neliječena infekcija može dovesti do neželjenih i dugoročnih posljedica te je stoga treba energično liječiti.