Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


recidiv gardnerelle


Autor Poruka

mia

11.02.2002. 15:46

Poštovana gđa Kupešić,

15.01.02. ponovljenim cervikalnim obriskom (nakon Medazola)nije nađena gardnerella (brisevi na klamidiju, mycoplasmu itd. rađeni u studenom negativni), urinokultura sterilna, ultrazvuk uredan, ginekološkim pregledom utvrđeno da se ne radi ni o gljivicama, a ja konstantno imam gusti žućkasti iscjedak kiselkastog mirisa koji nije obilan, ali uporan, uz povremeni kratkotrajni osjećaj žarenja nakon mokrenja.Pri kojim simptomima posumnjati na recidiv gardnerelle tj.reagirati na vrijeme? Što je uzrok ovom upornom iscjetku? Da li inzistirati na zaštićenim odnosima?

Još jednom hvala na Vašem strpljivom odgovoru.
Srdačan pozdrav

Mia

Doc dr. sc. S. Kupešić

11.02.2002. 21:46

Poštovana,
Prema Vašem opisu doista se može raditi o recidivu vaginoze. Ipak, za potvrdu Vaše sumnje trebali biste učiniti ginekološki pregled i u tom slučaju potvrde provesti antibiotsko liječenje u oba partnera. Ukoliko su brisevi cerviksa učinjeni u studenom bili u granicama normale, mislim da treba odluku o ev. ponavljanju ovih nalaza prepustiti ginekologu u ovisnosti o rezultatu pretrage koja će se učiniti. U svakom slučaju, odnosi zaštićeni primjenom prezervativa pogodovati će smanjenju rizika da ponovno dođe do neke vaginalne infekcije.