Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


RH faktor


Autor Poruka

darija

24.04.2002. 10:23

Moja krvna grupa je A neg. a suprugova AB poz. i oba djeteta imaju A neg. Sada sam u trećoj trudnoći pa me zanima što se događa ako ovo treće dijete bude imalo RH faktor pozitivan. U prve dvije trudnoće sam radila Coombusov test i uvijek je bio negativan.(obično sam se testirala u 16. tj. trudnoće). Da li postoji opasnost za dijete ako su nam različite krvne grupe i faktori?
hvala

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.04.2002. 21:24

Poštovana,
Vjerujem da ste u prethodnim trudnoćama primili Rhogam, te Vam također savjetujem da se učini test senzibilizacije tijekom ranog drugog tromjesečja, te da se redovito provode ultrazvučna praćenja koja mogu potvrditi promjene vezane uz Rh senzibilizaciju. Rizik Rh senzibilizacije nikada se ne može isključiti u ovakvim međuodnosima krvnih grupa i Rh faktora supružnika, no s obzirom da ste, vjerujem, proveli sve mjere predostrožnosti ovaj rizik je značajno umanjen. Puno sreće u ovoj trudnoći.