Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoca


Autor Poruka

Claudia

24.04.2002. 09:43

Postovana doktorice Kupresic

Zanimalo bi me samo da mi detaljno napisete simptome trudnoce i da li se mogu pojaviti vec kod 1. tjedna trudnoce.
Pokusavam ostati trudna i vec od pokusaja i negativnih testova (sve je u redu zdravstveno) imam strah cekati.Pokusali smo 11.dan (brojeci prvi kada sam dobila)a danas je 21.Mjesecnicu imam svakih 27-30 pa ne znam da li je to bio plodni ili neplodni dan.Zadnju menstruaciju sam imala 03.04. i bila je 27.dan brojeci i prvi kada sam dobila.Test na urin mi je negativan ali mislim da je jos rano za njega.Prsi nemam niti malo osjetljive i osjecam bolove u donjem dijelu leda te kao lagano probadanje u predjelu maternice i jajnika te kaokiselinu u zelucu sto me sve skupa podsjeca na pms-simptome zato bih zeljela tocnije znati simptome trudnoce i kako da racunam plodne dane kod neredovite menstruacije.Ne varira puno ali uvijek od 27-30 dana

Zahvaljujem na Vasoj brizi i susretljivosti
Claudia

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.04.2002. 21:29

Poštovana,
S obzirom na duljinu trajanja Vaših ciklusa, sada još nije moguće potvrditi radi li se o trudnoći ili ne. To ćete moći sa sigurnošću ustanoviti kroz 5 do 7 dana, tako da učinite beta hCG iz krvi. Urin test će biti pozitivan u slučaju trudnoće za otprilike 7 do 10 dana.
Vaši simptomi koje opisujete mogu se pripisati velikoj želji da ostvarite trudnoću i mogu biti posljedica ovulacije. Plodni dani u Vašem slučaju, s obzirom da ciklusi traju od 27 do 30 dana vjerojatno su između 11. i 17. dana ciklusa, ali se ne mogu sa sigurnošću ustanoviti. Ukoliko želite sa sigurnošću ustanoviti plodne dane, obratite se nadležnom liječniku na ultrazvučnu folikulometriju i po potrebi na određivanje endokrinoloških pretraga.