Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


savjet!!!


Autor Poruka

Uplašena

10.02.2003. 21:43

Poštovani,
nedavno sam doznala da sam zaražena HPV-om i to i "low-risk" i "high-risk" tipovima, a papa test bio je trojka.Sada još čekam nalaze aeroba i anaeroba.Ginekologica mi je objasnila da je virus veoma opasan, da se ne može potpuno izliječiti i da može uzrokovati rak grlića maternice.Zanima me koje su metode liječenja, koliko su lijekovi dostupni i kako se kreću njihove cijene, te kolika je njihova efikasnost?
Unaprijed Vam se zahvaljujem,

UPLAŠENA

Prof.dr. Marina Ivanišević

23.02.2003. 10:51

Uplašena, nemojte biti postoje jeftiniji lijekovi poput betadin vaginaleta, sve do interferonskih injekcija, ali kod CIN III se one ne primjenjuju. Sada će trebati kolposkopija i biosija da se vidi istinski stupanj promjene i dalje odlučiti, ukoliko i PHD bude CIN III tada se još može neko vrijeme kontrolirati češćim papa testom. Važno je da kod odnosa primjenjujete prezervativ zbog spriječavanja daljnjih i novih infekcija.