Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


slabo kucanje srca


Autor Poruka

sanjica

28.03.2002. 10:18

Stovana, u 8 sam tjednu trudnoce nakon ivf. U prvih 6 tjedana beta se uredno duplirala i sve je bilo potpuno normalono i uredu. Nakon toga pocela sam slabo krvariti samo na wc papir kod mokrenja , i to krvarenje je trajalo 4 dana. Beta je na 5+5 bila 7900 da bi nakon 8 dana narasla samo na 10400, nakon 3 dana na 12400, pa opet nakon 4 dana na 13700, na uzv su bili vidljivi sa 7 tjedana otkucaji srca ali slabasni a beba je bila 5 mm. Danas sam bila na uzv ponovo i bebino srce i dalje kuca ali se sada pojavio i neki hematom. Da li postoji bilo kakva mogucnost da iz svega na kraju sre6tno zavrsi ova trudnoca s obzirom da je beba manja nego bi trebala biti i s obzirom na ovakav rast bete a uzimajuci u obzir slabe otkucaje srca.
Da li postoji neki primjer u vasoj praksi a da se nakon takvog razvoja razvila na kraju normalna beba .Od terapije uzimam od starta utrogestan 3x2 i apaurin 3x2 te strogo lezim u bolnici citavo vrijeme.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Doc dr. sc. S. Kupešić

01.04.2002. 09:55

Poštovana,
Moram Vas umiriti da provodite dobru terapiju, jer nažalost osim strogog mirovanja i primjene progesteronske terapije i sedativa nema specifičnog lijeka koji bi Vam mogao pomoći u ovim okolnostima.
Hematom se javlja u čak 62% pacijentica koje imaju smetnje u vidu vaginalnog krvarenja, te je bitno pratiti njegovo ev. povećanje, analizirati lokaciju i pratiti cirkulacijske promjene, kao i analizirati kucajeve fetalnog srca in porast beta hCGa. Moram Vas ohrabriti da često puta prognostički čimbenici poput abnormalnog porasta beta hCGa nisu precizni te Vam želim Vam puno sreće u daljnjem tijeku Vaše trudnoće, te bi mi bilo drago ako biste me mogli obavjestiti o daljnjem tijeku događaja.