Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sllpsc


Autor Poruka

Mila

06.11.2001. 19:38

Postovana doktorice Kupesic,
u svibnju o.g. odstranjen mi je jajnik zbog borderline tumora. U listopadu je ucinjena second look laparascopia. Nalazi su uredni. 10 dana nakon laparascopije pocelo je jako krvarenje te mi je ginekolog preporucio Cilest tablete koje sam pocela piti drugi dan od pocetka krvarenja. Nakon 8 dana obilnog krvarenja ono jos uvijek nije prestalo, ali se smanjilo intenzitetom. Sa svakim stresom primjecujem da mi se povecava i krvarenje. Nako laparascopije osjecam da mi je desna noga utrnula kod prepone pa me zanima da li je to normalna pojava. Uzorak tkiva mi je uziman s desnog jajnika. Ujedno me zanima da li trebam otici na ginekoloski pregled ili je ovakvo krvarenje normalno nakon laparascopije?
Puno Vam hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

06.11.2001. 21:31

Poštovana gospođo Mila,
Nakon laparoskopije ne bi se smjelo pojavljivati krvarenje niti tegobe koje opisujete. Mišljenja sam da biste se trebali obratiti liječniku - operateru koji će pronaći uzroke Vaših smetnji, učiniti klinički, ginekološki i ultrazvučni pregled, a po potrebi provesti i potrebna laobratorijska ispitivanja.