Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sluz u menstrualnoj krvi


Autor Poruka

Jelena

20.01.2002. 15:08

Štovana dr.Kupešić,
obraćam Vam se prvi put, iako već duže vremena pratim ovaj forum. Imam 25 godina. Zadnjih 3-4 mjeseca primjećujem pojavu sluzi u menstrualnoj krvi, odnosno, sama krv je sluzava, razvlači se poput iscjetka koji se javlja za vrijeme ovulacije. Menstruacije su obilnije nego obično, no ne traju duže. Moja ginekologinja nije pridala važnost ovoj pojavi. Napominjem da sam u listopadu liječena od Chlamydie Tr. (Sumamed a 1 g, 3 dana + Geonistin lokalno), istovremeno s partnerom, te da su nalazi ponovljenih pretraga bili negativni (uključujući i mycoplasme, ureaplasme), a od bakterija pronađen je streptokok, na koji moja liječnica također nije obratila pažnju. Prije mjesec dana dobila sam infekciju Candidom (i inače mi se često javlja), a terapija je bila: Diflucan a 150 mg 1x i Canesten vaginalete i krema. Premda su simptomi najvećim dijelom otklonjeni, od terapije me prati pojačani iscjedak bijele boje, bez mirisa i osjećaj suhoće/nadraženosti vanjskog spolovila. Za tjedan dana idem ponovo na pregled, te Papa-test, no zanima me Vaše mišljenje.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Doc dr. sc. S. Kupešić

20.01.2002. 18:19

Poštovana,
Ukoliko nema nikakvih znakova infekcije (stupanj čistoće uredan, nije izolirana klamidijska ili kakva druga infekcija, te ako će Papa nalaz koji ćete učiniti biti u granicama normale), neće biti razloga da Vas zabrinjava menstruacijsko krvarenje praćeno sa sluzi. Ovakva primjesa vjerojatno je posljedica pojačanog lučenja sluzi u materničnom grliću i /ili rodnici i ne mora biti znakom neke upale. Prema tome, bilo bi preporučljivo isključiti infekciju, te ukoliko se ista ne dokaže, ne biste morali biti zabrinuti zbog ovakve pojave.