Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeđi iscjedak u ranoj trudnoći


Autor Poruka

esawyer

24.04.2022. 22:05

Poštovani,

Trenutno sam prema ultrazvuku trudna 7+5, a prema menstruaciji 7+2. Naime na prvom pregledu kod ginekologa bila sam prema menstruaciji 6+0 i utvrđena je trudnoća gdje smo već i čuli otkucaje srca (CRL=0.50cm). Međutim pored toga doktor je na ultrazvuku vidio kako je naveo u nalazu "manje anehogeno polje uz utrus". Dobila sam terapiju Utrogestan vaginalno 3 puta dnevno po 200mg i kontrolu tek za 21 dan, savjet sto vise mirovanja. Dijagnoza je Ab. imminens.

Naravno malo smo se uplasili i uzela sam odmah bolovanje i od tad mirujem. Međutim, prije 3 dana sam pocela primjecivati na dnevnom ulošku blago smeđe tragove koji su trajali dva dana te jedan dan prestali, da bi jutros ponovno pocelo i to u vecoj kolicini nego do sad. Opisala bih to kao da Utrogestan kojeg stavljam vaginalno izlazi ali obojen u smeđe, sa skroz sitnim komadićima. Nemam bolova, osim standardnih trudnickih mucnina koje su svakodnevne. Svježe krvi i krvarenja nije bilo.

Imam li razloga da budem zabrinuta ili je ovo normalno s obzirom na terapiju koju koristim? Iako doktor nije potvrdio da se radi o hematomu malo istrazivajuci pretpostavljam da je hematom u pitanju. Dosta je manji od ploda i nalazi se odmaknut od ploda sa lijeve strane i skoro pa ispod ploda.

Unaprijed hvala na odgovoru i srdačan pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

25.04.2022. 17:15

Poštovana, nema razloga za brigu. Krvarenja su česta pojava u ranoj trudnoći. Dobili ste odgovarajuću terapiju. Samo u slučaju obilnijeg krvarenja ( u ugrušcima) je potrebno javiti se u hitnu službu.