Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smedji iscjedak


Autor Poruka

Nektar

18.09.2020. 23:45

Postovani, trudna sam 5 sedmica, trudnoca potvrdjena UZ u cetvrtoj. Drugo dijete. Simtpomi kao i u prvoj, osjecam povremeno bolove, kao da cu dobiti menzes, bolne grudi, blaga mucnina. Nisam tome pridavala znacaj, jer je tako i bilo prvi put. Danas sam prvi put primjetila smedji iscjedak, ali u sustini tackica promjera 0.5 cm maksimalno. Pred vecer isto tako. Pregled kod ginekologa je zakazan za ponedjeljak. Da li cekati u ovakvim situacijama? Krvi nije bilo.

Ivo Balenović, dr. med.

19.09.2020. 11:25

Poštovana, nema razloga za brigu. Oskudno krvarenje je uobičajena pojava u ranoj trudnoći. Samo ukoliko bi krvarenje postalo obilnije ili bi krenula svježa krv javite se u hitnu službu.

bojimmseee

28.01.2022. 09:55

Poštovani,

2.1. sam trebala dobiti menstruaciju, međutim 5.1. je počelo smeđe "krvarenje", nije bila kao normalna menstruacija i to je trajalo do 11.1. (6-7 dana, kao obično kad imam menstruaciju). Test za trudnoću sam uradila u toku toga smeđega iscjedka odnosno 7.1. i bio je negativan. Nakon završetka te čudne menstruacije, povremeno sam osjetila bolove u donjem dijelu stomaka. Međutim prije 2 dana, odnosno 26.1. mi se pojavio smeđi iscjedak, ne tako jako kao u periodu menstruacija (5.1-11.1.) što sam imala, već čisto par puta u toku dana se pojavi. Nakon menstruacije sam imala par odnosa (koristili smo kondom). Sada imam bolove u predjelu jajnika i bol po dnu stomaka. Zanima me razlog zašto se pojavio ovaj smeđi iscjedak prije dva dana (traje još uvijek), nikada do sada mi se to nije desilo, menstruaciju dobijam svako 30-31 dan, što znači da se iscjedak pojavio 9 dana prije očekivane menstruacije? Da li bih trebala ponovo napraviti test za trudnoću ili postoji neki drugi razlog za brigu?
Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

Lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

28.01.2022. 16:10

Poštovana, vjerojatno je u pitanju disfunkcijsko krvarenje kao posljedica hormonskog disbalansa. Nije ništa opasno, ali savjetujem pregled.