Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smetnje prije mensruacije


Autor Poruka

Sabina

04.06.2003. 09:22

U zadnje sam vrijeme primjetila neke promjene u ciklusu. Neke su mi mensruacije slabije (samo smeđi iscjedak). Bila sam kod ginekologice i ona je nakon pregleda i ultrazvuka rekla de sam se vjerojatno prehladila. Prije mensruacije imam bolove u trbuhu nalik grčevima i iscjedak mi je tamniji pogotovo nakon odnosa. Inače imam normalan iscjedak. Da li je moguće da prehlada traje 6 mjeseci ili bi trebala ići na još nekakve preglede?

Prof.dr. Marina Ivanišević

21.06.2003. 23:59

Draga Sabina, ukoliko se pojavljuje smedji iscjedak tijekom ciklusa kada nije menstruacija i imate bolove koji se sa svakom menstruacijom pojačavaju, a da je upala isključena treba misliti na endometriozu. To je relativno benigna bolest kod koje se sluznica unutrašnjosti maternice nadje na jajnicima, crijevima itd. a može se več i ultrazvučno otkiriti ukoliko se formirala cista. Ukoliko nije a bolovi traju tada treba učiniti laparoskopiju.