Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Spaljivanje ranice


Autor Poruka

Maree955

28.10.2019. 20:20

Postovani,

Trebala bih ici na spaljivanje ranice na grlicu. Receno je da joj je velicina izmedju 11 i 13 sata. Mene interesuje kakav je to postupak? Koliko je bolan, kako ide oporavak? Da li smem u opstoj anesteziji s obzirom da pijem logest pilule i ponekad 1/4 rivotrila (zbog stresa)? Koliko sve to vremenski traje? Moram Vas da pitam, posto mi niko nista nije objasnio, a smrtno sam preplasena.

Ivo Balenović, dr. med.

29.10.2019. 08:10

Poštovana, spaljivanje ranice je zahvat koji traje nekoliko minuta i nije potrebna opća anestezija. Oporavak je brz, ne ostaje se u bolnici. potrebna je samo apstinencija od spolnih odnosa do kontrole. Nalaz 'između 11 i 13 sati' označava lokaciju na kojoj se ranica nalazi, a ne opisuje njenu veličinu.

Maree955

10.11.2019. 13:20

Postovani, opet ja.. isla sam na spaljivanje ranice tzv termokoagulaciju, u petak.. imam bolove u donjem delu stomaka, kao pred ciklus.. i sekret mi je malo pojacan bledo zute boje i ponekad belicast.. ne znam da li je to u redu? Rekao mi je da nema kontrole, da nije potrebno.. Menstruaciju treba 15og da dobijem, i posle toga mogu da imam odnose. Dr je rekao da je moguca pojava braon sekreta. Zvala bih njega, ali je otputovao..

Ivo Balenović, dr. med.

10.11.2019. 17:45

Poštovana, bez pregleda ne mogu reći o čemu se radi, ali sigurno nisu komplikacije od zahvata. Moguće da se malo poremetila mikrovaginalna flora i zbog toga je došlo do upale. Savjetujem neke od vaginalnih probiotika koji će pomoći u uspostavi normalne mikrovaginalne flore.