Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vakcina i trudnoca posle nje


Autor Poruka

Dubravka86

10.11.2019. 17:45

Postovani, planiram trudnocu, al danas mi se desilo da sam se zagrebala na zicanu ogradu. Otisla kod dr i primila Tetagam i Tetavaksal. Objasnjeno mi je za revakcine, al mi je receno da zbog planiranja trudnoce, ne moram da primim sve doze, al da u tom slucaju necu imati potpunu zastitu deset godina, vec cu biti zasticena u slucaju ove povrede i da se u slucaju sledece mora vrstiti imunizacija iz pocetka. Da li sam sve to dobro razumela? Pored toga zanima me jedna stvar koju niko nije mogao sa sigurnoscu da mi kaze, a to je koliko nakon ovih dobijenih vakcina ja mogu da ostanem trudna bez bojazni nekih stetnih pojava zbog primljene vakcine? Zanima me da znam koliko da cekam pre pokusaja? Unapred hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

10.11.2019. 20:55

Poštovana, slobodno planirajte trudnoću. Cjepivo protiv tetanusa sigurno je za primjenu u trudnoći. Slobodno možete dobiti i revakcinaciju.