Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Spermiogram


Autor Poruka

Marica5555

07.04.2020. 11:25

Postovani! Suprug je u 10mj radio spermiogram i dijagnoza je oligoasthenozoospermia.Samo uzorkovanje je bilo malo teze jer se suprug nije mogao opustiti i bila je i mala kolicina(nije mogao u tom trenutku dati vise(da se tako izrazim)).Ginekolog nam je rekao da nalaz nije tolko strasan i da kod normalnih nalaza spermiograma je sansa za trudnocu 25% a kod njega 20%. I ja u 12 mj imam zadnju mjesecnicu i sretni da sam trudna.No u 10 tjednu trudnoce stao plod sa razvojem i stalo srce.Moji nalazi od hormona,briseva,jajnika sve ok..Zanima me,dali je njegova dijagnoza a potom i losi spermiji uzrok missedu? P.s od prije 2 tjedna pije terapiju za poboljsanje spermija Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

08.04.2020. 10:50

Poštovana, najčešći uzrok missed ab. je slučajna genetska pogreška koja se dešava u ranoj diobi i razvoju stanica zametka. Loš spermiogram može biti uzrok smanjenoj plodnosti, ali nije uzrokovao misssed.